Keputusan Keseluruhan Pilihan Raya Umum Ke -13

By -

keputusan PRU13 Keputusan Keseluruhan Pilihan Raya Umum Ke  13
Tarikh Keramat untuk Keputusan 5 Mei PRU 13 di lihat sangat dinantikan oleh seluruh lapisan masyarakat di Malaysia. Pada tahun ini pelbagai kontroversi telah diketengahkan termasuk pihak kerajaan mahupun pihak pembangkang. Setelah dinilai pada kedua dua pihak ini, sudah pastinya keputusan mutlak terletak dibahu pengundi yang mengundi. Pelbagai kempen semasa berkempan yang dibentangkan pada hari kempen tersebut masih belum menjadi bayang-bayang untuk menentukan siapakah yang bakal menerajui Kerajaan baru khususnya untuk Negara tercinta Malaysia.

PRU 13 ini dilihat lebih aggresif dan dramatik pada pihak pembangkang untuk menuntut keadilan apa yang perlu rakyat mahukan.

Keputusan PRU 13. Apakah yang bakal berlaku esok dan lusa? Adakah keputusan PRU 13 akan berubah tangan kepada pihak pembangkang atau kekal di pihak kerajaan lama iaitu Barisan Nasional?

Sokongan:

Barisan Nasional= 133
Pakatan Rakyat = 89
Bebas = 0

 

KEPUTUSAN : Barisan Nasional (BN) telah berjaya membentuk kerajaan pusat.

 

Undian anda penentu Masa Depan Malaysia.

Keputusan PRU 13. Nantikan jawapannya!

Jumlah Kerusi Di Parlimen dan DUN mengikut Negeri :

keputusan semasa parlimen1 Keputusan Keseluruhan Pilihan Raya Umum Ke  13
Berikut adalah parti parti yang bertanding pada pilihanraya ke 13 :

1. Barisan Nasional
2. PAs
3. DAP
4. PKR
5. BEBAS
6. BERJASA
7. STAR
8. BERSAMA
9. SWP
10. PCM
11. KITA
12. SAPP

Semak Keputusan PRU 13 melalui SMS

Sila Taip ON<jarak>SPR dan hantar ke 33080. Setiap SMS akan dikenakan caj RM0.50 sen

LIVE STREAMING KEPUTUSAN PILIHAN RAYA PRU 13 2013

Siaran langsung pengunguman pilihan raya 13 pru 13 ini akan disiarkan secara langsung diseluruh chanell tv di malaysia ini dan jika anda tidak sempat untuk menonton melalui kaca tv anda,anda boleh menyaksikannya melalui link yang telah admin sediakan di bawah ini.hanya perlu klik dan pilih mana2 chanel yang ada menyiarkan live streaming keputusan pru 13 ini.

LIVE STREAMING PENGUMUMAN KEPUTUSAN PILIHAN RAYA PRU 13 2013 dari TV3.
BookMark this Page…

http://www.myundi.com.my/livestreaming.aspx#myundi

1 Comment to Keputusan Keseluruhan Pilihan Raya Umum Ke -13

  1. Salam Ukhwah! Salam penuh semangat
    Dalam sibuk2 duk melepak di markas, menampal poster dan berhujah di warong kopi. Sedar tak sedar, baki hari berkempen tinggal beberapa hari aje lagi, dua, tiga hari lagi dah nak mengundi kita semua. Saya pilih mengundi! Hahaha.. Ragam PRU13 ni agak luar biasa, Keputusan PRU13 agak sukar untuk diramal. Memang orang kita suka sangat buat ramalan dan berteka teki benda-benda macam ni.. Siap buat research Koleksi Keputusan Pilihan Raya Umum Malaysia 1959 hingga 2008 lagi tu.. Semangat sungguh, macam-macam la Ragam PRU13 dapat kita lihat.. Yang penting, kita turun mengundi 5 Mei nanti. Lagi satu jangan la kita buat kecoh, kasi panas pulak hari mengundi nanti.. Selamat mengundi dari Hootoh Blog Demam PRU13

Leave a Reply